Omlós lekváros rudacska Eta módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- csipet só
Töltelék:
- bármilyen kemény lekvár
Elkészítése:
A tésztát összeállítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabbik oldalára teszünk egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk rajta egyet.
Ezt a lekváros “rudat” levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra, majd a maradék tésztával addig ismételjük, amíg el nem fogy.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjenek össze, mert sütés közben megnőnek. Előmelegített 180 fokos sütőben, rózsaszínűre sütjük, majd még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Nagyon finom, egy adag sosem elég. Az íze és az állaga a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

