Omlós kávés keksz recept
Hozzávalók:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs 2in1-ben kávé (18 g)
- 20 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
Elkészítése:
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a vajjal. Ezután keverjük hozzá az instant kávét, majd szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha ragadna a tészta, akkor még egy kevés lisztet tehetünk hozzá)
Az összegyúrt tésztából ezután formázzunk diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük be a hűtőbe kb. egy óra hosszára.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a hűtőből kivett golyókat helyezzük rá, egy kicsit távolabb egymástól. Ezután minden golyót kicsit lapítsunk le. (én egy pohár aljával nyomtam kissé laposra a golyókat)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-12 percig, hogy szép aranybarnák legyenek a kekszek. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)
A sütőből kivéve szedjük rácsra a kekszeket, és úgy hűtsük ki teljesen.