Nutellával töltött kókuszos csillagok recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg szobahőmérsékletű margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg nutella
Elkészítése:
A nutella kivételével minden hozzávalót egy tálban alaposan összedolgozunk. Bőven lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, szeret odaragadni. Egy kisméretű csillagformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Ha kihűltek, kettőt összeragasztunk egy kávéskanálnyi nutellával.
Tipp:
Tavaly a családdal megállapodtunk, hogy csak egy kis névleges ajándékkal lepjük meg egymást karácsonyra, mert népes a rokonság. Úgy gondoltam, ezt az ajándékot megtoldomegy kis sütivel.
Még bő egy hét volt karácsonyig, egy fémdobozba rejtettem el a konyhaszekrény legfelső polcára. :-)
Puha, omlós a tészta, és a kókuszos ízt nagyon jól kiegészíti a mogyorókrém.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »