Nutellás svéd briós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 475 g liszt
- 250 ml tej
- 125 g vaj
- 50 g cukor
- 1 teáskanál só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor (kenéshez)
- 1 dl tej (kenéshez)
- 5 ek nutella (töltelék)
Elkészítése:
A tejben egy kanál cukorral felfuttatom az élesztőt. Összekeverem a tészta hozzávalóit, majd hozzáadom az élesztős tejet és jól összedolgozom. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztem.
A kelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, a tepsim méretére, (40*35 cm ) téglalap alakúra. A tésztát szilikonos papírra csúsztatom a tepsibe. Közepébe kenem a nutellát. Olyan 15*30 cm-es téglalapot kenek ki.
A hosszabbik oldalakon a széleit ollóval bevagdosom 3 centiméterenként. Ezt a bevagdosott széleket jobbról, balról felváltva behajtogatom középre. A végeit visszahajtom. Megkenem cukros vízzel. Egy 20 percre még a melegben kelesztem.

Előmelegített sütőbe teszem. Aranybarnára sütöm kb 25 perc alatt.
Tipp:
A nutellát helyettesíthetjük mással is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

