Nutellás svéd briós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 475 g liszt
- 250 ml tej
- 125 g vaj
- 50 g cukor
- 1 teáskanál só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor (kenéshez)
- 1 dl tej (kenéshez)
- 5 ek nutella (töltelék)
Elkészítése:
A tejben egy kanál cukorral felfuttatom az élesztőt. Összekeverem a tészta hozzávalóit, majd hozzáadom az élesztős tejet és jól összedolgozom. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztem.
A kelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, a tepsim méretére, (40*35 cm ) téglalap alakúra. A tésztát szilikonos papírra csúsztatom a tepsibe. Közepébe kenem a nutellát. Olyan 15*30 cm-es téglalapot kenek ki.
A hosszabbik oldalakon a széleit ollóval bevagdosom 3 centiméterenként. Ezt a bevagdosott széleket jobbról, balról felváltva behajtogatom középre. A végeit visszahajtom. Megkenem cukros vízzel. Egy 20 percre még a melegben kelesztem.
Előmelegített sütőbe teszem. Aranybarnára sütöm kb 25 perc alatt.
Tipp:
A nutellát helyettesíthetjük mással is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »