Nutellás svéd briós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 475 g liszt
- 250 ml tej
- 125 g vaj
- 50 g cukor
- 1 teáskanál só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor (kenéshez)
- 1 dl tej (kenéshez)
- 5 ek nutella (töltelék)
Elkészítése:
A tejben egy kanál cukorral felfuttatom az élesztőt. Összekeverem a tészta hozzávalóit, majd hozzáadom az élesztős tejet és jól összedolgozom. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztem.
A kelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, a tepsim méretére, (40*35 cm ) téglalap alakúra. A tésztát szilikonos papírra csúsztatom a tepsibe. Közepébe kenem a nutellát. Olyan 15*30 cm-es téglalapot kenek ki.
A hosszabbik oldalakon a széleit ollóval bevagdosom 3 centiméterenként. Ezt a bevagdosott széleket jobbról, balról felváltva behajtogatom középre. A végeit visszahajtom. Megkenem cukros vízzel. Egy 20 percre még a melegben kelesztem.

Előmelegített sütőbe teszem. Aranybarnára sütöm kb 25 perc alatt.
Tipp:
A nutellát helyettesíthetjük mással is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

