Nutellás sajttorta sütés nélkül recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csomag (gluténmentes) keksz étcsokoládé darabkákkal (130g)
- 4 ek nutella
- 22 dkg mascarpone sajt
- 1 ek porcukor
- 5 dkg (laktózmentes) vaj
- 5 dkg mandula forgács
Elkészítése:
A kekszet egy zacskóba tesszük, és nyújtófával apró darabokra törjük. Az így felaprított kekszet összedolgozzuk egy evőkanál nutellával, és a szoba hőmérsékletű vajjal.
Egy krémlapát segítségével a mascarpone sajtot elkeverjük a porcukorral és a maradék nutellával.
Egy 19 centiméter átmérőjű tortaformába belehalmozzuk a kekszes alapot, szépen elsimítjuk, majd ráöntjük a nutellás mascarponés krémet, és ezt is szépen elegyengetjük.
Az így elkészült tortát minimum egy órára betesszük a fagyasztóba, de ha többet van bent az csak jót tesz neki.
A mandulaforgácsot egy száraz serpenyőben megpirítjuk, és közvetlenül a szervírozás ellőtt tesszük a tortára, hogy finom ropogós legyen.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.