Nutellás rácsos torta / Crostata / recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 kk vanília kivonat
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- mogyorókrém
Elkészítése:
A mogyorókrém kivételével a hozzávalókat jól dolgozzuk össze. Tekerjük folpackba és tegyük fél órára hűtőbe.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztát osszuk el 2/3-ad és 1/3-ad arányban. A kisebb darabból készülnek majd a rácsok a tetejére. A nagyobb darabot a kezünkkel simítsuk bele egy pite formába, kenjük meg mogyorókrémmel. A maradék tésztából készítsünk rácsokat a süti tetejére. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
Tipp:
Mogyorókrém helyett bármilyen ízű lekvárral lehet tölteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »