Nutellás rácsos torta / Crostata / recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 kk vanília kivonat
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- mogyorókrém
Elkészítése:
A mogyorókrém kivételével a hozzávalókat jól dolgozzuk össze. Tekerjük folpackba és tegyük fél órára hűtőbe.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztát osszuk el 2/3-ad és 1/3-ad arányban. A kisebb darabból készülnek majd a rácsok a tetejére. A nagyobb darabot a kezünkkel simítsuk bele egy pite formába, kenjük meg mogyorókrémmel. A maradék tésztából készítsünk rácsokat a süti tetejére. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
Tipp:
Mogyorókrém helyett bármilyen ízű lekvárral lehet tölteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »