Nutellás rácsos torta / Crostata / recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 kk vanília kivonat
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 sárgája - 1 citrom reszelt héja
- mogyorókrém
Elkészítése:
A mogyorókrém kivételével a hozzávalókat jól dolgozzuk össze. Tekerjük folpackba és tegyük fél órára hűtőbe.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztát osszuk el 2/3-ad és 1/3-ad arányban. A kisebb darabból készülnek majd a rácsok a tetejére. A nagyobb darabot a kezünkkel simítsuk bele egy pite formába, kenjük meg mogyorókrémmel. A maradék tésztából készítsünk rácsokat a süti tetejére. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
Tipp:
Mogyorókrém helyett bármilyen ízű lekvárral lehet tölteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

