Narancsszelet mákhabbal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 narancs
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg liszt
A mákhabhoz:
- 3 dl habtejszín
- 4 evőkanál darált mák
Elkészítése:
A tojásokat a puha vajjal, a cukorral, a narancsok lereszelt héjával jól kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral vegyített lisztet és annyi kicsavart narancslevet ,hogy sűrű tésztát kapjunk. Sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Közben a habhoz a tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a mákot. A mákhabot a kihűlt tésztára szedjük, elsimítjuk hullámos hablapáttal és hűtőben jól lehűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

