Narancsszelet mákhabbal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 narancs
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg liszt
A mákhabhoz:
- 3 dl habtejszín
- 4 evőkanál darált mák
Elkészítése:
A tojásokat a puha vajjal, a cukorral, a narancsok lereszelt héjával jól kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral vegyített lisztet és annyi kicsavart narancslevet ,hogy sűrű tésztát kapjunk. Sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Közben a habhoz a tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a mákot. A mákhabot a kihűlt tésztára szedjük, elsimítjuk hullámos hablapáttal és hűtőben jól lehűtjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »