Narancsos süti recept
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj, vagy margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom
- 1 narancs
- 25 dkg rétesliszt
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A vajat, vagy a margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, a lisztet, és a sütőport.
A kapott masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe téve úgy sütjük, hogy a sütő ajtaja résnyire nyitva legyen. Sütési idő kb: 20-30perc.
Amíg a tészta sül, a megmosott narancsot lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A narancs levét és a porcukrot összekeverjük és a sütőből kivett, még forró tésztára öntjük és egyenletesen elsimítjuk.
A tetejére rászórjuk a narancsreszeléket.
Diétásan is készíthető: grahamliszttel és édesítőszerrel.
Tipp:
Ez az adag kis tepsire vonatkozik, nálam 33X21cm -es volt a tepsi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

