Narancsos süti recept

Hozzávalók:
- 25 dkg vaj, vagy margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom
- 1 narancs
- 25 dkg rétesliszt
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A vajat, vagy a margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, a lisztet, és a sütőport.
A kapott masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe téve úgy sütjük, hogy a sütő ajtaja résnyire nyitva legyen. Sütési idő kb: 20-30perc.
Amíg a tészta sül, a megmosott narancsot lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A narancs levét és a porcukrot összekeverjük és a sütőből kivett, még forró tésztára öntjük és egyenletesen elsimítjuk.
A tetejére rászórjuk a narancsreszeléket.
Diétásan is készíthető: grahamliszttel és édesítőszerrel.
Tipp:
Ez az adag kis tepsire vonatkozik, nálam 33X21cm -es volt a tepsi.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »