Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos oroszkrém szelet recept

Narancsos oroszkrém szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek liszt
    • 8 ek cukor
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 9 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 1-2 tk rum aroma (ízlés szerint)
    • 10 dkg mazsola
    • 5 dl habtejszín
    • 2 tk zselatin
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 narancs leve

    Díszítéshez:

    • 3 dl habtejszín
    • 1 cs habfixáló
    • kandírozott narancshéj
    • 5 dkg ét tortabevonó
    • 1-2 ek olaj

    Elkészítése:

    Megsütünk 2 x 4 tojásos piskótalapot a szokásos módon és félretesszük hűlni. A mazsolát kb 1 dl vízzel felforraljuk, majd jól leöblítjük és lecsepegtetjük. A pudingból, a cukorból és a tejből krémet főzünk. Kevergetve hagyjuk teljesen kihűlni. A narancs héjat, narancs levét, az aromát és a mazsolát belekeverjük a pudingba. Az 5 dl habtejszínt kemény habbá verjük. A habtejszínt a vaníliás krémmel robotgép 1-es fokozatán jól eldolgozzuk, hogy teljesen homogén legyen. A zselatint kb 1 dl hideg vízben feloldjuk és felforraljuk. Miután hűlt egy kicsit, elkeverjük 4 ek. krémmel, majd a krém egészéhez adjuk. A krém felét a két lap közé töltjük, a másik felével pedig a piskóta tetejét vonjuk be. Jó, ha egy éjszakát pihen a hűtőben!

    Másnap a habfixálóval keményre felvert habtejszínnel az egészet bevonjuk. Az ét tortabevonót vízgőz felett kevés olajjal megolvasztjuk, zacskóba töltjük, melynek az egyik sarkán pici lyukat vágunk és így csorgatjuk rá a süteményre. Kandírozott narancshéjjal dekoráljuk.
    Ha tortát szeretnénk készíteni, ezzel a krém mennyiséggel abban az esetben is bátran dolgozhatunk. Ott 3 x 3 tojásos piskótalapokat süssünk és a krémet arányosan osszuk el.
    A szelethez 34 x 22 cm-es szögletes formát használtam, a tortához pedig a 26 cm átmérőjű forma a megfelelő.

    Tipp:

    Ezt a krémet elkészíthetjük citromos változatban is. Ahhoz rum aroma helyett vanília aromát használjunk és a narancs kifacsart levét fél citrom levével helyettesítsük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá