Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-levendulás álom recept

Narancsos-levendulás álom
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg porcukor
    • 40 dkg liszt
    • 0,5 zacskó sütőpor
    • 20 dkg margarin (v. 15 dkg zsír)
    • 1 tk levendula
    • 1 tk vanília kivonat (v. 1 vaníliás cukor)
    • 1 kisebb narancs lereszelt héja és leve
    • narancslekvár (szerintem azzal az igazi, de barackkal is pótolható)
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A porcukrot, a lisztet, végül a sütőport egy tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint, majd hozzáadjuk a levendulát, a vaníliát és a narancs lereszelt héját, illetve a narancs levét. (A levendulából a szárítottnak sokkal erősebb az aromája, mint a frissnek, vigyázni kell vele, mert könnyű eltúlozni.) Mint a linzerfélék általában, ez a sütemény is finomabb, ha zsírt használunk margarin helyett. Ez esetben kevesebbet használjunk.

    Végül hozzáadjuk a tojássárgáját és egy csipetnyi sót. Összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.

    Amikor kivesszük, kinyújtjuk, és kis korongokat, vagy virágokat szaggatunk belőle.

    Tepsi hátulján közepes hőmérsékleten 7-10 percig sütjük úgy, hogy sütőpapírt teszünk alá. (A régi receptekben mindig olajozni kell a sütőpapírt, és a tepsit, amin sütünk, de szerintem az igazi omlós linzer annyi zsiradékot tartalmaz, hogy nincs rá szükség.)

    Ha kihűlt, ízes házi narancslekvárral ragasszuk össze kettesével a süteményeket. Porcukorral hintjük meg, úgy tálaljuk.

    Amit nem fogyasztunk el azonnal légmentesen zárható dobozba kell tenni, és másnapra már meg is puhul. Ideális nyári édesség, hosszú ideig eláll, és kevésbé romlandó.

    Jó étvágyat kívánok!

    A narancsos-levendulás álom kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 432 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 56 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá