Narancsos-levendulás álom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 0,5 zacskó sütőpor
- 20 dkg margarin (v. 15 dkg zsír)
- 1 tk levendula
- 1 tk vanília kivonat (v. 1 vaníliás cukor)
- 1 kisebb narancs lereszelt héja és leve
- só
- narancslekvár (szerintem azzal az igazi, de barackkal is pótolható)
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A porcukrot, a lisztet, végül a sütőport egy tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint, majd hozzáadjuk a levendulát, a vaníliát és a narancs lereszelt héját, illetve a narancs levét. (A levendulából a szárítottnak sokkal erősebb az aromája, mint a frissnek, vigyázni kell vele, mert könnyű eltúlozni.) Mint a linzerfélék általában, ez a sütemény is finomabb, ha zsírt használunk margarin helyett. Ez esetben kevesebbet használjunk.
Végül hozzáadjuk a tojássárgáját és egy csipetnyi sót. Összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.
Amikor kivesszük, kinyújtjuk, és kis korongokat, vagy virágokat szaggatunk belőle.
Tepsi hátulján közepes hőmérsékleten 7-10 percig sütjük úgy, hogy sütőpapírt teszünk alá. (A régi receptekben mindig olajozni kell a sütőpapírt, és a tepsit, amin sütünk, de szerintem az igazi omlós linzer annyi zsiradékot tartalmaz, hogy nincs rá szükség.)
Ha kihűlt, ízes házi narancslekvárral ragasszuk össze kettesével a süteményeket. Porcukorral hintjük meg, úgy tálaljuk.
Amit nem fogyasztunk el azonnal légmentesen zárható dobozba kell tenni, és másnapra már meg is puhul. Ideális nyári édesség, hosszú ideig eláll, és kevésbé romlandó.
Jó étvágyat kívánok!
A narancsos-levendulás álom kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 56 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »