Narancsos-levendulás álom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 0,5 zacskó sütőpor
- 20 dkg margarin (v. 15 dkg zsír)
- 1 tk levendula
- 1 tk vanília kivonat (v. 1 vaníliás cukor)
- 1 kisebb narancs lereszelt héja és leve
- só
- narancslekvár (szerintem azzal az igazi, de barackkal is pótolható)
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A porcukrot, a lisztet, végül a sütőport egy tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint, majd hozzáadjuk a levendulát, a vaníliát és a narancs lereszelt héját, illetve a narancs levét. (A levendulából a szárítottnak sokkal erősebb az aromája, mint a frissnek, vigyázni kell vele, mert könnyű eltúlozni.) Mint a linzerfélék általában, ez a sütemény is finomabb, ha zsírt használunk margarin helyett. Ez esetben kevesebbet használjunk.
Végül hozzáadjuk a tojássárgáját és egy csipetnyi sót. Összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.
Amikor kivesszük, kinyújtjuk, és kis korongokat, vagy virágokat szaggatunk belőle.
Tepsi hátulján közepes hőmérsékleten 7-10 percig sütjük úgy, hogy sütőpapírt teszünk alá. (A régi receptekben mindig olajozni kell a sütőpapírt, és a tepsit, amin sütünk, de szerintem az igazi omlós linzer annyi zsiradékot tartalmaz, hogy nincs rá szükség.)
Ha kihűlt, ízes házi narancslekvárral ragasszuk össze kettesével a süteményeket. Porcukorral hintjük meg, úgy tálaljuk.
Amit nem fogyasztunk el azonnal légmentesen zárható dobozba kell tenni, és másnapra már meg is puhul. Ideális nyári édesség, hosszú ideig eláll, és kevésbé romlandó.
Jó étvágyat kívánok!
A narancsos-levendulás álom kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 56 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »