Narancsos-levendulás álom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 0,5 zacskó sütőpor
- 20 dkg margarin (v. 15 dkg zsír)
- 1 tk levendula
- 1 tk vanília kivonat (v. 1 vaníliás cukor)
- 1 kisebb narancs lereszelt héja és leve
- só
- narancslekvár (szerintem azzal az igazi, de barackkal is pótolható)
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A porcukrot, a lisztet, végül a sütőport egy tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint, majd hozzáadjuk a levendulát, a vaníliát és a narancs lereszelt héját, illetve a narancs levét. (A levendulából a szárítottnak sokkal erősebb az aromája, mint a frissnek, vigyázni kell vele, mert könnyű eltúlozni.) Mint a linzerfélék általában, ez a sütemény is finomabb, ha zsírt használunk margarin helyett. Ez esetben kevesebbet használjunk.
Végül hozzáadjuk a tojássárgáját és egy csipetnyi sót. Összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.
Amikor kivesszük, kinyújtjuk, és kis korongokat, vagy virágokat szaggatunk belőle.
Tepsi hátulján közepes hőmérsékleten 7-10 percig sütjük úgy, hogy sütőpapírt teszünk alá. (A régi receptekben mindig olajozni kell a sütőpapírt, és a tepsit, amin sütünk, de szerintem az igazi omlós linzer annyi zsiradékot tartalmaz, hogy nincs rá szükség.)
Ha kihűlt, ízes házi narancslekvárral ragasszuk össze kettesével a süteményeket. Porcukorral hintjük meg, úgy tálaljuk.
Amit nem fogyasztunk el azonnal légmentesen zárható dobozba kell tenni, és másnapra már meg is puhul. Ideális nyári édesség, hosszú ideig eláll, és kevésbé romlandó.
Jó étvágyat kívánok!
A narancsos-levendulás álom kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 56 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »