Narancsos álom recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejszín
- 4 ek olaj
- 1 narancs héja reszelve
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 fagyasztott (!) narancs
- 2 ek baracklekvár
- 1 dl narancslikőr (opcionális)
- 15 dkg cukor
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
Habosra keverjük géppel a tojásokat a cukorral. A lisztbe keverjük a sütőport, narancshéjat, majd az olajjal együtt a tojásos masszához adjuk. Végül a tejszínt is beletesszük és jól keverjük ki a tésztát habosra.
Kibélelünk egy sütőtepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A kihűlt tésztát 2/3-1/3 arányban elvágjuk. A kisebbik felét egy keverőedénybe morzsoljuk, vagy aprítógépbe tesszük, és morzsásra őröljük.
Felforraljuk a vizet a cukorral, hozzáadjuk a lekvárt és hagyjuk kihűlni.
A narancsot elővesszük a mélyhűtőből és lereszeljük mind a kettőt. Az aprító edényébe tesszük a tésztához, majd a szirupot is ráöntjük, és jól összekeverjük pépesre a géppel.
Rákenjük a tésztára,melyet előtte egy kis narancslikőrrel meglocsoltunk. Ettől lesz pikáns a sütink. Eligazítjuk egy kenőkéssel, a tetejét végül olvasztott, kis olajjal hígított csokoládéval bevonjuk.
Hűtőbe dermesztjük. Szép egyenletesen vágjuk fel éles, vizes késsel kockákra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »