Narancsos-áfonyás kuglóf recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 doboz natúr joghurt, esetleg kefir (3 x 150 g)
- 15 dkg kristálycukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- 15 dkg olvasztott vaj
- 30 dkg liszt
- 4 ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 2 narancs
- 10 dkg aszalt áfonya
Elkészítése:
A tojásokat robotgéppel a cukor hozzáadásával habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, majd az olvasztott vajat. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk. Beleszórjuk az áfonyát, és az apróra vágott narancsot, majd jól összeforgatjuk.
Kivajazott, teflonos koszorú formába öntjük a massza felét, a maradékba kakaóport teszünk. Ezt is a formába öntjük, és ujjunkkal, vagy kanál nyelével megmárványozzuk. (Kereszt, és hosszanti irányban áthúzogatjuk.)
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt sütjük meg. Tűpróbával ellenőrizzük.
Várjuk meg, míg a formában hűl ki. A süti tetejét megszórhatjuk kakaóporral, porcukorral is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.