Narancsfelfújt recept

Hozzávalók
8 kicsi formához:
- 4 ek narancslé
- 2 tk narancshéj
- 1 ek narancslikőr
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 2 ek rétesliszt
- 2 ek étkezési keményítő
- 1,5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
Először a formákat kenjük ki alaposan a vajjal, majd tegyük be a hűtőbe hogy megdermedjen. Ezután vegyük ki, majd szórjuk meg porcukorral úgy, hogy mindenhol rátapadjon a cukor a vajra.
Egy kisebb serpenyőbe öntsük bele a narancslevet, majd reszeljük hozzá a narancshéjat. Ezután kisebb lángon, kevergetve főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a likőrt. Tegyük félre, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojások sárgáját keverjük habosra 6 dkg porcukorral, majd keverjük hozzá a lisztet, és az étkezési keményítőt is (egy sűrű masszát kapunk).
A tejet keverjük össze a vaníliás cukorral, majd melegítsük fel. Ezután állandó keverés mellett a tojásos-lisztes masszához, apránként keverjük hozzá a meleg tejet (csak meleg, ne pedig forró, mert akkor összekapja a tojást).
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd kisebb lángon, állandó keverés mellett kissé sűrítsük be. Egy közepesen folyós állagot kell hogy kapjunk.
A tűzről levéve, kevergetve hűtsük langyosra, majd keverjük hozzá a maradék vajat és a narancsos-likőrös keveréket.
A tojások fehérjét a maradék porcukorral verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá az éppen csak langyos masszához keverjük.
A vajjal kikent, és porcukrozott formákat töltsük meg a masszával, majd a tetejét vékonyan szórjuk meg porcukorral. Ezután a forma belső szélén az ujjunkat húzzuk végig, hogy karimája legyen. Ettől a felfújt majd szépen egyenletesen emelkedik fel.
A megtöltött formákat helyezzük rá egy tepsire, majd tegyük be az előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten kb 12 perc alatt süssük szép pirosra. Ezalatt az idő alatt a felfújt szépen felemelkedik (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem).
Az elkészült felfújtat a sütőből kivéve ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd rögtön tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »