Nagyon csokis kakaós keksz recept

Hozzávalók:
- 20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
- 25 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A csokit (én 50%-osat használtam) egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport, sót és a kakaóport.
Egy másik tálban a tojást habosra kavarjuk a cukorral és a szobahőmérsékletű margarinnal. A két részt összekeverjük és beleforgatjuk a csokit. Előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsit.
Egy teáskanálnyi adagot veszünk a tésztából, majd golyót formázunk, mint a fasírtot és ellapítjuk. A tepsibe rakjuk, nem szükséges nagy távolságot hagyni a kekszek között, mert nekem nem terültek el.
190 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert a forró csoki könnyen megégetheti a kezünket.
Ebből az adagból nekem 32 db lett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »