Zebra muffin recept

Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 30 dkg porcukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1,25 dl langyos víz,
- 2,5 dl olaj,
- 37 dkg liszt,
- 1 sütőpor,
- 2 evőkanál kakaópor
Recept:
A tojások sárgáját a cukor 2/3-val és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet, olajat, felváltva a sütőporral elkevert liszttel. A tojásfehérjéket a maradék cukorral felverjük és óvatosan a tésztába forgatjuk. A tésztát elfelezzük és az egyik felébe keverjük a kakaót.A muffin formákat jól kizsírozzuk vagy papírt teszünk a formákba és egyharmadáig belekanalazzuk a tésztát. A kétfajta tésztából 1-1 kiskanállal teszünk a forma közepébe, mindig egymásra, és csakis középre. Nem kell elkenni, magától szét fog terülni a tészta, így lesz csíkos. 150 fokon előmelegített sütőben sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy megsült-e.
Tetejét ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »