Vadszilvalekváros muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1/2 bögre olaj
- 1/2 bögre tej
- 1,5 bögre vadszilvalekvár
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 kk fahéj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
Elkészítése:
Az alapanyagokat robotgéppel eldolgozzuk, majd kivajazott vagy muffinpapírral kibélelt muffintepsibe kanalazzuk. Forró sütőbe tolva kb 20 perc alatt megsül, közben tűpróbával ellenőrizzük. Édesszájúak tálaláshoz is tehetnek mellé lekvárt.
Sztori: Kiránduláskor találtunk az erdőben nagyon sok vadszilvát (“fosókát”), majd visszamentünk, leszedtük, és nagyon fahéjas lekvárt főztünk belőle. Jobb, mint a sárgabarack, és csak a cukor kerül pénzbe. Magában is és süteményekbe is isteni, a muffin pedig “percek” alatt kész, kisbaba mellett is lehet csodasütit sütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »