Szedres muffin recept
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 1 kis doboz szeder
- 1/2 kezeletlen citrom
- 10 dkg vaj
- 12,5 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinforma mélyedéseit kibéleljük a muffin papírral. A szedret lecsepegtetjük (nekem fagyasztott volt).
Egy tálban a vajat és a cukrokat habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a forró vízben megmosott citrom lereszelt héját és levét, és belekeverjük a tejet is. Gyorsan belekeverjük az előzőleg összekevert lisztet, sót és sütőport. A legvégén keverjük bele a gyümölcsöt.
A tésztát a sütőforma mélyedéseibe kanalazzuk. Sütőbe tesszük és kb 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivehetjük.
Tipp:
Az eredeti receptem áfonyát ír, de nekem szeder volt a mélyhűtőben, de szerintem málnával vagy meggyel is finom. A meggyhez én több cukrot raknék.