Szedres muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 1 kis doboz szeder
- 1/2 kezeletlen citrom
- 10 dkg vaj
- 12,5 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinforma mélyedéseit kibéleljük a muffin papírral. A szedret lecsepegtetjük (nekem fagyasztott volt).
Egy tálban a vajat és a cukrokat habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a forró vízben megmosott citrom lereszelt héját és levét, és belekeverjük a tejet is. Gyorsan belekeverjük az előzőleg összekevert lisztet, sót és sütőport. A legvégén keverjük bele a gyümölcsöt.
A tésztát a sütőforma mélyedéseibe kanalazzuk. Sütőbe tesszük és kb 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivehetjük.
Tipp:
Az eredeti receptem áfonyát ír, de nekem szeder volt a mélyhűtőben, de szerintem málnával vagy meggyel is finom. A meggyhez én több cukrot raknék.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »