Szedres muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 1 kis doboz szeder
- 1/2 kezeletlen citrom
- 10 dkg vaj
- 12,5 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinforma mélyedéseit kibéleljük a muffin papírral. A szedret lecsepegtetjük (nekem fagyasztott volt).
Egy tálban a vajat és a cukrokat habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a forró vízben megmosott citrom lereszelt héját és levét, és belekeverjük a tejet is. Gyorsan belekeverjük az előzőleg összekevert lisztet, sót és sütőport. A legvégén keverjük bele a gyümölcsöt.
A tésztát a sütőforma mélyedéseibe kanalazzuk. Sütőbe tesszük és kb 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivehetjük.
Tipp:
Az eredeti receptem áfonyát ír, de nekem szeder volt a mélyhűtőben, de szerintem málnával vagy meggyel is finom. A meggyhez én több cukrot raknék.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »