Rigó Jancsi muffin formában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
A félbe vágott muffinok lekenéséhez:
- 3 ek baracklekvár
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 2 ek vaj
A krémhez:
- 2 dl tejszínhab
- 5 dkg tejcsokoládé
Elkészítése:
Az egész tojásokat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet,a kakaót. A muffin formát olajjal kend ki és adagold bele a masszát (úgy töltsd a formába,hogy kb 2/3 résig,mert a tészta sütés közben növekszik) és tedd előmelegített sütőbe.(180 fok) Süsd meg kb 15 perc alatt.
(A masszából 15 db muffin lett.)
Töltelék:
A csokoládét olvaszd fel mikróban. A tejszínt verd fel félig ,majd add hozzá az olvasztott csokoládét és együtt verd kemény habbá. Tedd a hűtőbe a süti töltéséig.
A csokimázhoz valókat vízgőz felett olvaszd fel és a kihűlt muffinok tetejét mártsd bele.
Amikor megszilárdult a csokoládé,vágd ketté,kend meg baracklekvárral és oszd el a krémet a muffinokon.
Tedd rá a tetejét.
Megjegyzés:
Ezt a sütit tepsiben is meg lehet sütni. Ugyanez az adalék egy 20 ×30 cm-es tepsihez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

