Rigó Jancsi muffin formában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
A félbe vágott muffinok lekenéséhez:
- 3 ek baracklekvár
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 2 ek vaj
A krémhez:
- 2 dl tejszínhab
- 5 dkg tejcsokoládé
Elkészítése:
Az egész tojásokat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet,a kakaót. A muffin formát olajjal kend ki és adagold bele a masszát (úgy töltsd a formába,hogy kb 2/3 résig,mert a tészta sütés közben növekszik) és tedd előmelegített sütőbe.(180 fok) Süsd meg kb 15 perc alatt.
(A masszából 15 db muffin lett.)
Töltelék:
A csokoládét olvaszd fel mikróban. A tejszínt verd fel félig ,majd add hozzá az olvasztott csokoládét és együtt verd kemény habbá. Tedd a hűtőbe a süti töltéséig.
A csokimázhoz valókat vízgőz felett olvaszd fel és a kihűlt muffinok tetejét mártsd bele.
Amikor megszilárdult a csokoládé,vágd ketté,kend meg baracklekvárral és oszd el a krémet a muffinokon.
Tedd rá a tetejét.
Megjegyzés:
Ezt a sütit tepsiben is meg lehet sütni. Ugyanez az adalék egy 20 ×30 cm-es tepsihez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »