Rigó Jancsi muffin formában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
A félbe vágott muffinok lekenéséhez:
- 3 ek baracklekvár
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 2 ek vaj
A krémhez:
- 2 dl tejszínhab
- 5 dkg tejcsokoládé
Elkészítése:
Az egész tojásokat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet,a kakaót. A muffin formát olajjal kend ki és adagold bele a masszát (úgy töltsd a formába,hogy kb 2/3 résig,mert a tészta sütés közben növekszik) és tedd előmelegített sütőbe.(180 fok) Süsd meg kb 15 perc alatt.
(A masszából 15 db muffin lett.)
Töltelék:
A csokoládét olvaszd fel mikróban. A tejszínt verd fel félig ,majd add hozzá az olvasztott csokoládét és együtt verd kemény habbá. Tedd a hűtőbe a süti töltéséig.
A csokimázhoz valókat vízgőz felett olvaszd fel és a kihűlt muffinok tetejét mártsd bele.
Amikor megszilárdult a csokoládé,vágd ketté,kend meg baracklekvárral és oszd el a krémet a muffinokon.
Tedd rá a tetejét.
Megjegyzés:
Ezt a sütit tepsiben is meg lehet sütni. Ugyanez az adalék egy 20 ×30 cm-es tepsihez.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »