Oreós, mogyorókrémes muffin recept

Hozzávalók:
- 200 ml liszt
- 50 ml kakaópor
- 50 ml cukor
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 35 ml olaj
- 125 ml tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaníliás cukor
- 24 db oreo keksz
- mogyoróvaj vagy nutella
Elkészítése:
A muffinhoz az alapanyagokat egybe öntjük és robotgéppel pár perc alatt simára keverjük.
Addig elkészítjük a “tölteléket”. Veszünk egy oreot, megkenjük mogyoróvajjal, majd teszünk rá még egy kekszet, majd annak a tetejét is megkenjük mogyóróvajjal. Muffin kapszliba tesszük és a tésztából annyit öntünk rá, hogy elfedje a kekszet.
Ügyeljünk arra, hogy mindenhova jusson a tésztából.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A képen jól látszik, a narancssárga krém a földimogyorós, a barna krémes a nutellás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »