Nutellás muffin fánkok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 8 dkg margarin
- 3 evőkanál cukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
- csipet só
- 55 dkg finomliszt
- nutella, lekvár, vagy amit szeretnénk
Elkészítése:
Langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukor kíséretében hagyjuk felfutni.
A margarint, sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát enyhén lisztezett (mert margarinos, nagyon nem tapadhat le) deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kb. 10 cm-es kerek kiszúróval (én whiskeys pohárral) kiszaggatjuk.
Egy kevés nutellát (lekvárt, csoki-, vanília vagy tetszőleges tölteléket) teszünk a közepükre és alaposan összecsípjük a tésztát, megigazgatjuk és a tepsikre készített muffin kapszlikba helyezzük a gombócokat.
Konyharuhával letakarva ismét meleg helyen hagyjuk kelni még fél órát.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd a fél óra leteltével 10 perc alatt készre sütjük őket, csak előtte ne feledjük lekenni a tetejüket egy felvert tojással.
A sütőből kivéve meghintjük porcukorral és igyekszünk megvárni, míg kihűl, nehogy elcsapjuk a pocakunkat.