Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellás muffin fánkok recept

Nutellás muffin fánkok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 8 dkg margarin
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
    • csipet só
    • 55 dkg finomliszt
    • nutella, lekvár, vagy amit szeretnénk

    Elkészítése:

    Langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukor kíséretében hagyjuk felfutni.

    A margarint, sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A tésztát enyhén lisztezett (mert margarinos, nagyon nem tapadhat le) deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kb. 10 cm-es kerek kiszúróval (én whiskeys pohárral) kiszaggatjuk.

    Egy kevés nutellát (lekvárt, csoki-, vanília vagy tetszőleges tölteléket) teszünk a közepükre és alaposan összecsípjük a tésztát, megigazgatjuk és a tepsikre készített muffin kapszlikba helyezzük a gombócokat.

    Konyharuhával letakarva ismét meleg helyen hagyjuk kelni még fél órát.

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd a fél óra leteltével 10 perc alatt készre sütjük őket, csak előtte ne feledjük lekenni a tetejüket egy felvert tojással.

    A sütőből kivéve meghintjük porcukorral és igyekszünk megvárni, míg kihűl, nehogy elcsapjuk a pocakunkat.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá