Narancsos muffin recept

Hozávalók:
- 2 csésze liszt
- 2 tk sütőpor
- ½ csésze cukor
- 2 ek reszelt narancshéj
- 2/3 csésze frissen csavart narancslé
- ½ csésze olvasztott margarin, olaj vagy vaj
- 2 kis
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (vagy 1 nagy)
- ½ csésze mazsola (elmaradhat)
- ½ csésze aprított dió vagy mandulabél (elmaradhat)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat elkeverjük egy nagy tálban.Egy másik, kisebb, tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk az olvasztott margarint, narancslevet és héjat.A két tálat összeöntjük, masszává keverjük. Óvatosan belekeverjük a mazsolát és/vagy dióbelet.Egy papírkosárkákkal kibélelt muffinformába elosztjuk a masszát. A tetejére szórjuk a mandulabelet vagy a margarinnal, fahéjjal elkevert cukrot.Előmelegített sütőben, 175 fokon, kb 25 percig szép barnára sütjük.
[ad#Google Adsense Cikk]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »