Narancsos muffin recept
Hozávalók:
- 2 csésze liszt
- 2 tk sütőpor
- ½ csésze cukor
- 2 ek reszelt narancshéj
- 2/3 csésze frissen csavart narancslé
- ½ csésze olvasztott margarin, olaj vagy vaj
- 2 kis
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (vagy 1 nagy) - ½ csésze mazsola (elmaradhat)
- ½ csésze aprított dió vagy mandulabél (elmaradhat)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat elkeverjük egy nagy tálban.Egy másik, kisebb, tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk az olvasztott margarint, narancslevet és héjat.A két tálat összeöntjük, masszává keverjük. Óvatosan belekeverjük a mazsolát és/vagy dióbelet.Egy papírkosárkákkal kibélelt muffinformába elosztjuk a masszát. A tetejére szórjuk a mandulabelet vagy a margarinnal, fahéjjal elkevert cukrot.Előmelegített sütőben, 175 fokon, kb 25 percig szép barnára sütjük.
[ad#Google Adsense Cikk]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »

