Narancsos-kakaós muffin recept

Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 1 tasak sütőpor (12g)
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10g)
- 100 g margarin
- 250 g görög joghurt (nálam kekszes)
- 1 nagyobb kezeletlen narancs leve és reszelt héja
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a kakaóport.
Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukrokkal, majd a margarinnal, belereszeljük a megmosott, szárazra törölt narancs héját, óvatosan, hogy a fehér rész ne kerüljön bele. Hozzáadjuk a joghurtot, majd sütőporos lisztet és a narancs kifacsart levét. Csomómentes masszává keverjük.
A tésztát elosztjuk a sütő 12 mélyedésében, erre a legjobb egy fagylaltos kanál. 170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Olyan szomorú, borongós az idő, szükség van egy kis lélekmelengető édességre.
Egy gyors muffin, amiben kakaó és némi narancs keveredik. Érdemes kezeletlen gyümölcsöt vásárolni, picivel drágább, mint egyéb társaik, de már sok helyen és nagyobb áruházakban is kapható. Sajnos a citrusféléket bizonyos gombaölő anyagokkal kezelik (ezeket már fel is tüntetik a csomagoláson), hogy sokáig elálljanak, ezek pedig nem épp egészségesek számunkra. Ha mégsem találunk kezeletlen narancsot, akkor inkább használjuk 100%-os narancslevet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »