Narancsos csokis muffin recept
Hozzávalók (a csésze 2 dl-es):
- 2 csésze liszt
- 1 csésze cukor
- 1 tasak sütőpor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 csipet fahéj
- fél csésze étolaj
- 1 csésze narancslé
- 1 tábla étcsoki
- 1 narancs
- 1 evőkanál keserű kakaópor
Elkészítése:
Első körben melegítsétek elő a sütőt 180 fokra.
Ezek után az összes hozzávalót el kell keverni. Kezdve a száraz alapanyagokkal, tehát a liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor, fahéj és kakaópor. Aztán jöhetnek a nedves alapanyagok. Fél csésze olaj és narancslé kicsit elkeverem. Ezután jöhet bele a csoki. A csokit én általában a zacskójában szét szoktam törni egy klopfolóval. Belerakom a narancsot is. Aztán jó alaposan elkeverem a tésztát.
Ha már jó a tészta kiadagoljuk a formákba (ez a tészta 12 muffinhoz elegendő). Ezután rakjuk be a muffinokat az előmelegített 180 fokos sütőbe 22 percre. Miután a 22 perc letelt egy fogpiszkálóval ellenőrizzétek a tésztát. Akkor van kész, ha nem tapad a tészta a pálcikára. Végezzétek el a próbát több sütin is, mert az olvadt csoki megtévesztő lehet.
Amíg a muffinok hűlnek csinálhattok egy egyszerű cukor mázat. Ehhez csupán egy csésze porcukorra és egy fél dl folyadékra lesz szükség. Én most narancs levet fogok használni, óvatosan adagolom a cukorhoz, amíg krémes állagú nem lesz.