Mákos-kókuszos-lekváros muffin recept

Hozzávalók:
- 1 bögre cukor
- 1 bögre langyos tej
- fél bögre mák
- fél bögre kókusz
- 250 g margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- liszt
- lekvár ízlés szerint
A bögre 2 dl-es.
Elkészítése:
A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a cukorral, tejjel, mákkal, kókusszal és a tojással. Ha nem krémes állagú, tehetünk hozzá még egy kevés margarint. Apránként hozzáadjuk a lisztet, annyit, amennyitől sűrű, massza szerű lesz. Az előkészített muffin papírok aljába teszünk körülbelül egy kiskanálnyi lekvárt, majd a tészta következik. Tetejét megszórhatjuk kevés kókusszal, esetleg szeletelt mandulával. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt. A muffint még különlegesebbé tehetjük, ha a lekvárt a tésztájába keverjük. Érdemes dupla adagot vagy még többet csinálni, mert hamar elfogy, főleg, ha nagy a család. Jó étvágyat hozzá!
Sztori: Régóta kiakartam próbálni a muffin sütést, de nem találtam olyan receptet, ami igazán tetszett volna. Sokszor sütött mamám bögrés sütiket. Nekem azért tetszenek az ilyen receptek, mert hihetetlen egyszerűek mégis isteni finomak. Szóval az elkészítés már adott volt. Viszont szerettem volna feldobni valamivel az egyszerű mákos kevertet (nálunk ez a neve), ezért kevertem hozzá kókuszt és a muffin közepébe lekvárt. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »