Kuglóf muffin recept

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja
- 1 kanál citromlé
- 20 dkg liszt
- ½ csomag sütőpor
- 2-3 ek. kakaó
- 1 maréknyi vörös áfonya
- 1 maréknyi dió
Elkészítése:
A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét. (a recept 1 kanál citromlevet ír, én egy kicsivel többet teszek hozzá, mert imádom az ízét a tésztában.
A lisztet leszitálom, hozzáadom a sütőport és kanalanként belekeverem a masszába. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához. Kivesszük a tészta 1/3-át és hozzákeverjük a kakaóport. Mindkét masszába belekeverem a diót, áfonyát is.
Ezután muffin kapszlikba töltöm a tésztákat. Lehet variálni. Nálunk főleg vegyesen készült. Volt amelyiknek a tetejére mandulát is tettem. Előmelegített sütőben kb. 175 fokon sütöm 25-30 percig. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik. Tűpróba szükséges.
Figyelem!! gyorsan fogy…
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »