Kakaós-tejcsokis muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 2 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 100 g margarin
- 250 g görög joghurt (itt épp kekszes)
- 90 g tejcsokoládé
Elkészítése:
A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A sütőt előmelegítjük. A csokoládét apró darabokra vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport és a kakaóport. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró margarint és a joghurtot.
Ezután a két részt összeforgatjuk és beleszórjuk a csoki darabokat. Az előkészített formába mélyedéseiben elosztjuk a tésztát. Erre a legpraktikusabb egy fagylaltos kanál, egy formába egy kanálnyi massza kerül. 170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. A formában hagyjuk 10 percet, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A muffin igazán egyszerű, 10 perc alatt összeállítható, a többi pedig már a sütő dolga.
Puha, omlós, csokis. Egy kevés tej hozzá és kész a reggeli vagy az uzsonna.