Kakaós-tejcsokis muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 100 g margarin
- 250 g görög joghurt (itt épp kekszes)
- 90 g tejcsokoládé
Elkészítése:
A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A sütőt előmelegítjük. A csokoládét apró darabokra vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport és a kakaóport. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró margarint és a joghurtot.
Ezután a két részt összeforgatjuk és beleszórjuk a csoki darabokat. Az előkészített formába mélyedéseiben elosztjuk a tésztát. Erre a legpraktikusabb egy fagylaltos kanál, egy formába egy kanálnyi massza kerül. 170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. A formában hagyjuk 10 percet, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A muffin igazán egyszerű, 10 perc alatt összeállítható, a többi pedig már a sütő dolga.
Puha, omlós, csokis. Egy kevés tej hozzá és kész a reggeli vagy az uzsonna.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »