Fahéjas muffin recept

Hozzávalók:
- 260 g liszt
- 2 és fél tk sütőpor
- 2 kk fahéj
- fél tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 180 g cukor
- 100 ml olaj
- 250 ml joghurt
- 200 g gyümölcs
- porcukor, tejszínhab, tortabevonó vagy gyümölcs a díszítéshez
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a papírformákat a muffin sütő tepsibe helyezzük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, fahéjjal, szódabikarbónával és sóval. A tojást felverjük, belekeverjük a cukrot, olajat és joghurtot. A gyümölcsöt apróra vágjuk (én próbáltam almával, barackkal, meggyel), és belekeverjük a joghurtos keverékbe, majd ezzel együtt a lisztes keverékbe és csomómentesre keverjük. A tésztát kiöntjük a muffin formákba és a középső rácson kb. 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, díszítjük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Banánnal is próbáltam, de nem érvényesül az íze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »