Fahéjas muffin recept

Hozzávalók:
- 260 g liszt
- 2 és fél tk sütőpor
- 2 kk fahéj
- fél tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 180 g cukor
- 100 ml olaj
- 250 ml joghurt
- 200 g gyümölcs
- porcukor, tejszínhab, tortabevonó vagy gyümölcs a díszítéshez
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a papírformákat a muffin sütő tepsibe helyezzük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, fahéjjal, szódabikarbónával és sóval. A tojást felverjük, belekeverjük a cukrot, olajat és joghurtot. A gyümölcsöt apróra vágjuk (én próbáltam almával, barackkal, meggyel), és belekeverjük a joghurtos keverékbe, majd ezzel együtt a lisztes keverékbe és csomómentesre keverjük. A tésztát kiöntjük a muffin formákba és a középső rácson kb. 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, díszítjük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Banánnal is próbáltam, de nem érvényesül az íze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »