Fahéjas muffin recept
Hozzávalók:
- 260 g liszt
- 2 és fél tk sütőpor
- 2 kk fahéj
- fél tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 180 g cukor
- 100 ml olaj
- 250 ml joghurt
- 200 g gyümölcs
- porcukor, tejszínhab, tortabevonó vagy gyümölcs a díszítéshez
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a papírformákat a muffin sütő tepsibe helyezzük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, fahéjjal, szódabikarbónával és sóval. A tojást felverjük, belekeverjük a cukrot, olajat és joghurtot. A gyümölcsöt apróra vágjuk (én próbáltam almával, barackkal, meggyel), és belekeverjük a joghurtos keverékbe, majd ezzel együtt a lisztes keverékbe és csomómentesre keverjük. A tésztát kiöntjük a muffin formákba és a középső rácson kb. 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, díszítjük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Banánnal is próbáltam, de nem érvényesül az íze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

