Eperlekváros diós muffin recept
Hozzávalók:
- 10dkg margarin
- 10dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 sütőpor
- 1,5 dl tej
- darabolt dió
- eperlekvár(legfinomabb a házi, de ha nincs, vagy másmilyen lekvárunk van az is jó lesz)
Elkészítés:
A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverem,majd hozzáadom a 2 egész tojást. A lisztet és sütőport összevegyítem majd a tejjel felváltva a vajas masszához adom. Ízlés szerint darabolt diót keverek bele. A papírral kibélelt muffin formákba egy-egy kanálnyi masszát teszek, majd mehet bele egy kiskanál eperlekvár és a tetejére szintén egy kis massza. Nem muszáj a közepébe tenni a lekvárt,mehet a tetejére is,mert úgyis lesüllyed. 180 fokon kb 15-20 percig sütni!Isteni finom és nagyon egyszerű:)!
Küldte: Tóth-Lukács Zsuzsanna
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

