Eperlekváros diós muffin recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 10dkg margarin
- 10dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20dkg finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 sütőpor
- 1,5 dl tej
- darabolt dió
- eperlekvár(legfinomabb a házi, de ha nincs, vagy másmilyen lekvárunk van az is jó lesz)
Elkészítés:
A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverem,majd hozzáadom a 2 egész tojást. A lisztet és sütőport összevegyítem majd a tejjel felváltva a vajas masszához adom. Ízlés szerint darabolt diót keverek bele. A papírral kibélelt muffin formákba egy-egy kanálnyi masszát teszek, majd mehet bele egy kiskanál eperlekvár és a tetejére szintén egy kis massza. Nem muszáj a közepébe tenni a lekvárt,mehet a tetejére is,mert úgyis lesüllyed. 180 fokon kb 15-20 percig sütni!Isteni finom és nagyon egyszerű:)!
Küldte: Tóth-Lukács Zsuzsanna
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.