Eperlekváros diós muffin recept

Hozzávalók:
- 10dkg margarin
- 10dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 sütőpor
- 1,5 dl tej
- darabolt dió
- eperlekvár(legfinomabb a házi, de ha nincs, vagy másmilyen lekvárunk van az is jó lesz)
Elkészítés:
A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverem,majd hozzáadom a 2 egész tojást. A lisztet és sütőport összevegyítem majd a tejjel felváltva a vajas masszához adom. Ízlés szerint darabolt diót keverek bele. A papírral kibélelt muffin formákba egy-egy kanálnyi masszát teszek, majd mehet bele egy kiskanál eperlekvár és a tetejére szintén egy kis massza. Nem muszáj a közepébe tenni a lekvárt,mehet a tetejére is,mert úgyis lesüllyed. 180 fokon kb 15-20 percig sütni!Isteni finom és nagyon egyszerű:)!
Küldte: Tóth-Lukács Zsuzsanna
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »