Eperlekváros diós muffin recept

Hozzávalók:
- 10dkg margarin
- 10dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 sütőpor
- 1,5 dl tej
- darabolt dió
- eperlekvár(legfinomabb a házi, de ha nincs, vagy másmilyen lekvárunk van az is jó lesz)
Elkészítés:
A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverem,majd hozzáadom a 2 egész tojást. A lisztet és sütőport összevegyítem majd a tejjel felváltva a vajas masszához adom. Ízlés szerint darabolt diót keverek bele. A papírral kibélelt muffin formákba egy-egy kanálnyi masszát teszek, majd mehet bele egy kiskanál eperlekvár és a tetejére szintén egy kis massza. Nem muszáj a közepébe tenni a lekvárt,mehet a tetejére is,mert úgyis lesüllyed. 180 fokon kb 15-20 percig sütni!Isteni finom és nagyon egyszerű:)!
Küldte: Tóth-Lukács Zsuzsanna
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »