Csupa csokis muffin recept
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kis pohár tejföl ( 175g), vagy tejföl helyett 2dl tejet is lehet bele tenni
- 20 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- fél kiskanál szódabikarbóna
- csipet só
Elkészítése:
Az étcsokoládé felét (leginkább ami van otthon vagy Tibi csokiból) és a tejcsokoládét ( én megmaradt télapóból vagy húsvéti tojásból szoktam csinálni..) lábasba tördeljük majd kis kanálnyi vajat (szép fényes legyen tőle) adunk hozzá. Kevergetve kis lángon felolvasztjuk, ha kész félre húzzuk hagyjuk kihűlni. A tojást a vaníliás cukorral és kristálycukorral egy tálba öntjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Akkor jó, ha már kis buborékok vannak benne.Az olvasztott csokoládét, majd a tejfölt hozzáöntjük a margarinnal együtt, és elkeverjük. Félre tesszük. A lisztet, a sütőporral, szódabikarbónával és a csipet sóval egy másik tálban összekavarjuk, majd a a csokis lisztes masszához fokozatosan hozzá öntjük. a maradék étcsokit feldaraboljuk majd a masszához adjuk. A muffin sütő mélyedéseit én papírkosárkákkal szoktam kibélelni és ebbe töltöm a masszát. Vigyázzunk a formákat csak félig rakjuk mert sütés közben megkelnek. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon) kb 20 percig sütjük. A finom illata van akkor már biztos kész van hústűt szoktam beleszúrni és ha nem ragad már rá a tészta ki is vehetjük a sütőből.
Ebből a mennyiségből 18-19db muffin készíthető.
Sztori: Régóta hallottam már, hogy a muffint milyen egyszerű megcsinálni. 3 évvel ezelőtt vettem is egy formát, majd ez a recept volt az első amit kipróbáltam és rögtön sikerült is, nagy sikert arattam vele. Azóta is nagy kedvenc nálunk. Ezeket a 3 éves lányommal készítettem igaz kicsit tovább tartott a maszatolás miatt és nem mindegyik lett egyformán szép, de amiért segített még finomabb lett. :D