Csokis-banános cupcake recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Száraz anyag:
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 18 dkg kristálycukor
- 2 ek kakaópor
Folyékony anyag:
- 2,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 cs vaníliás cukor vagy aroma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- töltelék gyanánt, adagonként 1 banán és 1/2 tábla étcsoki
Tetejére:
- 15 dkg vaj/margarin
- 25 dkg cukor
- kevés víz
- csipet só, hogy az édes íz megtörjön
- továbbá tehetünk bele vanília aromát, vagy citromaromát, illetve bármilyen más aromát, ami elképzelésünk szerint passzol a sütinkhez
Elkészítése:
A száraz anyagokat összekeverjük. A folyékonyakat egy lábasban keverjük össze a felvert tojással együtt és kb 2-3 percig melegítjük. Ezután a száraz anyagokhoz adjuk és robotgéppel összedolgozzuk. Beledaraboljuk a banánt, egészen kis kockákra illetve beletördeljük a csokit.
Fakanállal átforgatjuk, majd kikent muffin sütőbe kanalazzuk, kb a kapszlik 3/4-ig legyen a tészta. Tűpróbáig sütjük, 175 C°-on.
A vajkrémhez az átszitált porcukrot és a többi hozzávalókat összekeverjük. Robot géppel simára dolgozzuk. A kész krémet színezhetjük is, ehhez többféle ételfesték áll rendelkezésünkre. Folyékony és por állagú is.
Nyomózsákba töltve, ízlés szerint halmozzuk/formázzuk a cupcake tetejére :) Hűtőben tároljuk. A vajkrém egészen megszilárdul, így jó kis stabil díszt képez a tetején.
Tipp:
Az ízek és színek variációja végtelen.
Bármilyen más muffin recept is tökéletesen megfelel.
A muffin díszítő papírkákat használhatjuk már sütésnél is, én most utólag tettem bele a sütiket, hogy a picurok könnyen kivehessék :)
Tipp:
Kislányom az első osztályt mindjárt a szülinapjával kezdhette.
Mivel új közeg, új szokás, így első szülőin tisztáztuk a szülinapok körüli teendőket is.
Az oviban több idő volt tortázni és, ha összekenték magukat, nem volt nagy gond rendbe hozni Őket, de itt bizony már komoly tanulás folyik és a szünetek sem végesek, ezért alkalmasabb a szeletelt vagy kisebb méretű süti az ünneplésre, hiszen nem kell bajlódni és birkózni vele.
Praktikus és megannyi variáció áll rendelkezésre.
Hogy azért a torta, mint szimbólum, halványan is de jelen legyen, a cupcake-ra esett a választásom.
A Cupcake egy muffin alapú süti, amit csodás kis tortává varázsolhatunk.
Amerikából származik és bizony szemet gyönyörködtető, igencsak csalogató látvány!
Kiérdemelten tündértortánk is hívják, ez utóbbi elnevezés Angliából ered.
Annyi ici-pici torta készülhet, ahány gyermeknek és pedagógusnak kedveskednénk az osztályban.
Egy csokis, banános változatot készítettem vajkrémes díszítéssel.
Ez utóbbiból a megszokottnál kevesebb került a muffin tetejére, hogy elbírjanak vele a kicsik és az összemaszatolás esélye is csökkenjen :)
A tetejére, más esetben bőven kerülhet krém, vagy natúr, esetleg színezett tejszínhab, csokireszelékkel vagy készen kapható díszítő, szóró praktikáékkal meghintve úgy mint ehető gyöngy, virág, szívecske stb de magunk is készíthetünk fondant-ból, vagy marcipánból ötletes díszeket :)
A receptből két adag készült az osztálynak, adagonként olyan 12-15 db jön ki.
Nagyon alap recept, így igazán pénztárcakímélő! ;)
Tehát Cupcak-re fel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »