Csokikockás muffin recept
Hozzávalók:
- 10 dkg puha margarin vagy vaj
- 13 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- só
- étcsokoládé
Elkészítése:
A margarint robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen sűrű masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként hozzákeverjük (kb. 25-30 másodpercig).
Ezután elvegyítjük a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a tejjel felváltva, közepes fokozaton a masszához keverjük. Ha ez kész, a felkockázott csokoládét beletesszük, és óvatosan kanállal összekeverjük. A kész masszát formákba öntve előmelegített, légkeveréses 170 fokos sütőbe tesszük, és kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Folyamatosan figyeljük, és fogpiszkálóval néha szúrjuk meg!
A tészta 12 db muffinhoz elegendő.
Tipp:
Kevesebb margarin, vagy több liszt használata nem eredményez ragadós muffinokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

