Citromos muffin recept

Hozzávalók:
- 24 dkg margarin
- 24 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg liszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
A mázhoz:
- 12 dkg porcukor
- kevés citromlé
Elkészítése:
A margarint, a cukrot, a vaníliát, a citromhéjat és a citromlét kikeverjük a tojásokkal, majd beleszitáljuk a liszt és a sütőpor keverékét. A masszát kikent, vagy muffin papírral bélelt muffin sütőbe kanalazzuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűltek a muffinok, a tetejüket citrommázzal lekenhetjük: A porcukorhoz annyi citromlét keverek, hogy sűrű, de kenhető állagú legyen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »