Az én muffinom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 3 evőkanál cukor
- 15 csepp folyékony édesítőszer
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 cikk étcsoki
- 2 marék meggy vagy meggybefőtt (ha diétázunk, akkor fagyasztott meggy)
- csipet só
Elkészítése:
Robotgéppel összekeverek 20 dkg lisztet, 4 tojás sárgájával, 1-1 dl olajjal és tejjel, egy cs sütőporral, csipet sóval, a vaníliás cukorral és a sütőporral.
Kikenem a muffin formát olajjal (papír híján) mindegyikbe 1-1 evőkanál tésztát teszek, megszórom meggyel, 4-5 szemet egyre. Én fagyasztott, így cukormentes, kimagozott és enyhén kinyomkodott meggyet használtam, de lehet meggybefőttel is készíteni.
Két cikk étcsokit lereszeltem sajtreszelőn és egyenletesen elosztottam a meggyek tetején és rákanalaztam a megmaradt tésztából 1-1 kanállal.
180 fokon kb 20 percig sütöttem. Finom, könnyű és mutatós lett.
Tipp:
Aki nem akar spórolni a kalóriákkal, az 10 dkg cukorral és több csokival, meggybefőttel készítse el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »