Az én muffinom recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 3 evőkanál cukor
- 15 csepp folyékony édesítőszer
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 csomag vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 cikk étcsoki
- 2 marék meggy vagy meggybefőtt (ha diétázunk, akkor fagyasztott meggy)
- csipet só
Elkészítése:
Robotgéppel összekeverek 20 dkg lisztet, 4 tojás sárgájával, 1-1 dl olajjal és tejjel, egy cs sütőporral, csipet sóval, a vaníliás cukorral és a sütőporral.
Kikenem a muffin formát olajjal (papír híján) mindegyikbe 1-1 evőkanál tésztát teszek, megszórom meggyel, 4-5 szemet egyre. Én fagyasztott, így cukormentes, kimagozott és enyhén kinyomkodott meggyet használtam, de lehet meggybefőttel is készíteni.
Két cikk étcsokit lereszeltem sajtreszelőn és egyenletesen elosztottam a meggyek tetején és rákanalaztam a megmaradt tésztából 1-1 kanállal.
180 fokon kb 20 percig sütöttem. Finom, könnyű és mutatós lett.
Tipp:
Aki nem akar spórolni a kalóriákkal, az 10 dkg cukorral és több csokival, meggybefőttel készítse el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

