Almás, diós muffin recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 12 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- ízlés szerint fahéj
- 125 ml tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg reszelt alma
- 5 dkg dió apróra vágva
Elkészítése:
A lisztet, cukrot, fahéjat, sütőport keverjük össze. A vajat olvasztva adjuk hozzá. A tejet elkeverjük a tojással,
ezt is belekeverjük, a reszelt almát szintén, majd simára keverjük a masszát.
Sütés előtt megszórjuk a darabokra vágott dióval. A formákat papírkapszlikkal béleljük, majd 3/4-ig töltjük. Sütél előtt darabokra vágott dióval megszórjuk.
190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


