Almás, diós muffin recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 12 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- ízlés szerint fahéj
- 125 ml tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg reszelt alma
- 5 dkg dió apróra vágva
Elkészítése:
A lisztet, cukrot, fahéjat, sütőport keverjük össze. A vajat olvasztva adjuk hozzá. A tejet elkeverjük a tojással,
ezt is belekeverjük, a reszelt almát szintén, majd simára keverjük a masszát.
Sütés előtt megszórjuk a darabokra vágott dióval. A formákat papírkapszlikkal béleljük, majd 3/4-ig töltjük. Sütél előtt darabokra vágott dióval megszórjuk.
190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percig.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »