Almás-csokis muffin recept
Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg olvasztott és kihűtött vaj
- 1 kis üveg rumaroma
- 30 dkg liszt
- 2 kk sütőpor
- 8 dkg csoki lereszelve
- 20 dkg alma tisztítva, apró kockákra vágva
Elkészítése:
Az almát hámozás után kockákra vágjuk, a csokit lereszeljük.
A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, belecsorgatjuk a puha vajat, a rumot. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tojásos krémbe öntjük. Hozzáadjuk az almát és a csokit is, majd az egészet jól összeforgatjuk.
Muffin sütő mélyedésébe papírt rakunk, ebbe kanalazzuk a tésztát. 200 fokos sütőben 20 perc alatt kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

