Almás-csokis muffin recept

Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg olvasztott és kihűtött vaj
- 1 kis üveg rumaroma
- 30 dkg liszt
- 2 kk sütőpor
- 8 dkg csoki lereszelve
- 20 dkg alma tisztítva, apró kockákra vágva
Elkészítése:
Az almát hámozás után kockákra vágjuk, a csokit lereszeljük.
A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, belecsorgatjuk a puha vajat, a rumot. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tojásos krémbe öntjük. Hozzáadjuk az almát és a csokit is, majd az egészet jól összeforgatjuk.
Muffin sütő mélyedésébe papírt rakunk, ebbe kanalazzuk a tésztát. 200 fokos sütőben 20 perc alatt kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »