Moszkauer recept

Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 37 dkg cukor
- 30 dkg durvára őrölt dió
- 10 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- kandírozott narancshéj
- reszelt narancshéj
- 4 tábla csoki
- kevés olaj
Elkészítése:
A habtejszínt lábosba öntjük, majd a vajjal és a cukorral felforraljuk. Beleöntjük a diót (én fele mandulával csináltam) , a kandírozott narancshéjat, a reszelt narancshéjat és újra felforraljuk.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet,majd hagyjuk hűlni.
Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre vagy kiskanállal vagy habzsákkal diónyi/féldiónyi halmokat teszünk, jó távol egymástól, mert terülnek. 190 fokra előmelegített sütőben (nem légkeverésesben, mert felfújja a papírt) 6-7 percig sütjük, míg a széle barnulni kezd.
Ekkor kivesszük, hűlni hagyjuk, és ha kezd szilárdulni, kiszedegetjük őket.
A csokoládét apróra törjük és kevés olajjal a mikrohullámú sütő alacsony fokozatán, többször keverve megolvasztjuk. A sütik simábbik- azaz a sütőpapírral érintkező – oldalát csokival vonjuk be, majd hagyjuk száradni.
Kimásolom Szamos Miklós cukrásztankönyvéből a hibalehetőségeket, hasznos lehet:
Hibalehetőség:
A fenti keveréket csak forrásig hagyjuk a tűzön, mert különben besűrűsödik. Ilyenkor nem terül, így vastag marad. Felülete tömör, sima és fénytelen lesz. Azért az ilyen tészta is megjavítható még egy kis habtejszín és porcukor hozzáadásával. Olyan hiba is előfordulhat, hogy anyagunk kelleténél jobban terül, a széle csipkés és törékeny. Ennek több oka is lehet:
1. Tésztánkat nem hevítettük (reszteltük) a kellő hőfokig (forrásig).
2. Nagy a cukortartalom.
3. A sütőlemezeket túlvajaztuk.
Az 1. esetben a tésztánkat újból felhevítjük, de most már az előírt hőfokig és amint forr, egy kevés lisztet keverünk hozzá. A túlcukrozás akkor fordul elő, ha a vastagcukorban tartósított narancshéjról nem csepegtetjük le a cukorfelesleget.
Tipp:
Ha ezt tudtam volna korábban….
A moszkauer jó,a moszkauer finom, a moszkauer különleges. És nem is nagy munka elkészíteni a csokizást kivéve.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »