Mogyorókrémes mini kuglófok recept

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1 púpos tk sütőpor
- 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek olaj
- 2 jó púpos ek kakaós mogyorókrém (Nutella)
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük, a formákat vékonyan kikenjük margarinnal.
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a kakaóport.
Egy másik tálban a tojást a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a mogyorókrémet is.
Beleforgatjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
A masszából 2-2 evőkanálnyit teszünk a formákba.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
Érdemes tűpróbával ellenőrizni.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Gondoltam egyet és előkerestem a mini kuglóf formákat. Már olyan régen használtam, ideje volt valami egyszerű édességet készíteni. Ez egy percek alatt összeállítható finomság, a munka többi részét pedig a sütő végzi. Az sem sok idő, nekem 20 perc alatt tökéletesre sült.
A gyerekek alig bírták kivárni, hogy kihűljön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »