Mogyorókrémes mini kuglófok recept
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1 púpos tk sütőpor
- 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek olaj
- 2 jó púpos ek kakaós mogyorókrém (Nutella)
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük, a formákat vékonyan kikenjük margarinnal.
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a kakaóport.
Egy másik tálban a tojást a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a mogyorókrémet is.
Beleforgatjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
A masszából 2-2 evőkanálnyit teszünk a formákba.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
Érdemes tűpróbával ellenőrizni.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Gondoltam egyet és előkerestem a mini kuglóf formákat. Már olyan régen használtam, ideje volt valami egyszerű édességet készíteni. Ez egy percek alatt összeállítható finomság, a munka többi részét pedig a sütő végzi. Az sem sok idő, nekem 20 perc alatt tökéletesre sült.
A gyerekek alig bírták kivárni, hogy kihűljön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

