Mogyorókrémes egyesúlytészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 10 ek nutella
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd tegyük félre. Egy nagy keverőtárba törjük fel a tojásokat, öntsük hozzá a cukrot és egy habverővel keverjük jól össze. Folyamatos kevergetés közben apránként adjuk hozzá a lisztet és a felolvasztott és langyosra hűlt vajat.
Egy lábosban olvasszunk fel egy evőkanálnyi vajat, kenjünk át vele egy őzgerinc vagy egy kenyérsütő formát, hogy a tészta ne ragadjon hozzá. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Öntsük a forma aljára a tészta felét, kanalazzunk a tetejére egy réteg nutellát, majd erre rétegezzük rá a tészta maradékát.
Mehet az előmelegített sütőbe 15 percre, majd 170 fokon további 20 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kell, akkor tovább süssük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »