Mogyorókrémes egyesúlytészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 10 ek nutella
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd tegyük félre. Egy nagy keverőtárba törjük fel a tojásokat, öntsük hozzá a cukrot és egy habverővel keverjük jól össze. Folyamatos kevergetés közben apránként adjuk hozzá a lisztet és a felolvasztott és langyosra hűlt vajat.
Egy lábosban olvasszunk fel egy evőkanálnyi vajat, kenjünk át vele egy őzgerinc vagy egy kenyérsütő formát, hogy a tészta ne ragadjon hozzá. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Öntsük a forma aljára a tészta felét, kanalazzunk a tetejére egy réteg nutellát, majd erre rétegezzük rá a tészta maradékát.
Mehet az előmelegített sütőbe 15 percre, majd 170 fokon további 20 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kell, akkor tovább süssük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

