Mogyoró ropogós recept
Hozzávalók:
- 10 dkg darált török mogyoró
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 1 narancs reszelt héja és felének a leve
- díszítésnek tejszínhab vagy olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A hozzávalókból, sima krémes masszát kavarunk, amit fél órára hűtőbe teszünk. Nem fog megszilárdulni, sűrű krémszerű állaga lesz.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és nagy tepsikre sütésálló papírt helyezünk. Egy teáskanál segítségével kb 5-6 cm-es köröket maszatolunk vékonyan a sütőpapírra. Előmelegített sütőben 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Ennél a résznél varázslatos az illatorgia. Vigyázzunk! Nagyon könnyen megég és akkor képtelenség lesz papírostól feltekerni! Kárba vész a munkánk!
A sütőből kivéve várunk egy keveset és határozott mozdulatokkal, kezünket nem megégetve közben, rolóvá tekerjük a papírt az illatozó korongokkal együtt. Így megadva a jellegzetes formát mogyorós chipseknek. Amikor kihűlt, óvatosan, a papírt letekerve leszedegetjük a csinos kis billegő chipseket. Igazából azért nem írtam pontos darab számot, mert az első sütőpléh termése, gyakorlatilag a pocakomba landolt, ugyanis túl sütöttem és iszonyat mód összetörtek.
Kb azért 40 db körül számolhattok a végeredménnyel.
Falatozás előtt közvetlen, tejszínhab csíkot nyomtunk a közepükre és apró mogyoró darabkákkal szórtuk. Olvasztott csokoládéba mártogatva is nagyon finom! Fantáziádra bízva a tálalás :)
Amennyiben a vendégeidnek elkészíted tuti favorit leszel “ropogós finomság” ügyileg!
Kötényeket felkötni! Ügyeskedjetek!