Mézeskalács recept

Hozzávalók:
- 30 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél dl olaj
- 2 evőkanál baracklekvár
- fél liter tej
- 40 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fél csomag mézeskalács fűszerkeverék ( 14 gramm )
- 1 citrom reszelt héja
- fél üveg szilvalekvár
Elkészítése:
A hozzávalókat a szilvalekvár kivételével robotgéppel összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Megvárjuk míg kihűl, kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a lekvárral, majd a másik lapot rátesszük, majd arra kerül a csokimáz. Fél órára berakjuk a hűtőbe, majd kockákra vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »