Mézeskalács recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg porcukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél dl olaj
- 2 evőkanál baracklekvár
- fél liter tej
- 40 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fél csomag mézeskalács fűszerkeverék ( 14 gramm )
- 1 citrom reszelt héja
- fél üveg szilvalekvár
Elkészítése:
A hozzávalókat a szilvalekvár kivételével robotgéppel összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Megvárjuk míg kihűl, kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a lekvárral, majd a másik lapot rátesszük, majd arra kerül a csokimáz. Fél órára berakjuk a hűtőbe, majd kockákra vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.