Mézeskalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 10 ek méz
- 7 dkg vaj
- 7 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
0,5 ek szódabikarbóna - mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
A cukrot, a tojásokat és a mézeskalács fűszerkeveréket egy tálban összekeverjük. A szódabikarbónát a mézzel felforraljuk, majd a tűzről levéve a zsírt és a vajat felolvasztjuk benne és a tojásos masszához öntjük. Beletesszük a lisztet és alaposan összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.
A nyújtódeszkát belisztezzük, és kinyújtjuk a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra. Tetszés szerinti formákra szaggatjuk.
Előmelegített sütőben, kb. 170-180 fokon néhány perc alatt világosra sütjük.
Tipp:
Sütéskor ne barnuljon meg nagyon a tészta, mert akkor nem marad puha. Díszítéshez 1 tojásfehérjét szoktam elkeverni annyi porcukorral, hogy folyós, szép fehér masszát kapjak. Pár óra alatt megszárad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

