Mézes-meggyes, csokis süti recept

Hozzávalók egy 22*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg cukor
- 3 ek méz
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 8 ek disznózsír
- 30 dkg finomliszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 1 dl tej (annyi, hogy piskóta sűrűségű legyen)
Tetejére:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg cukor
- 7 dkg étcsokoládé (reszelve)
- 10 dkg meggybefőtt (felezett)
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral, mézzel, zsírral, kakaóval habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, a kakaós masszához szórjuk. Hideg tejet adunk hozzá, annyit, hogy piskóta állagú legyen a tészta és csomómentesre dolgozzuk.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntve megsütjük előmelegített sütőben 200 fokon kb 25-30 perc alatt.
A tojásfehérjékett a cukorral felverjük és a megsült, forrótésztára öntjük. Nyitott sütőben pár percig szárítjuk.
A felezett meggyszemeket rápakoljuk, úgy hogy majd a felszeletelt kockánk közepére essen.
Lereszeljük az étcsokoládét és a tepsi hosszában, széltében megszórjuk a reszelékkel,kocka formában. Úgy vágjuk fel, hogy minden kocka szélén körben reszelt csoki legyen és így minden kocka széle meg lesz szórva.
Teljes hűlés után vizezett késsel felvágjuk, hogy minden kocka közepén meggyszem legyen és széleit díszítse a reszelt csokoládé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »