Mézes-meggyes, csokis süti recept
Hozzávalók egy 22*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg cukor
- 3 ek méz
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 8 ek disznózsír
- 30 dkg finomliszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 1 dl tej (annyi, hogy piskóta sűrűségű legyen)
Tetejére:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg cukor
- 7 dkg étcsokoládé (reszelve)
- 10 dkg meggybefőtt (felezett)
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral, mézzel, zsírral, kakaóval habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, a kakaós masszához szórjuk. Hideg tejet adunk hozzá, annyit, hogy piskóta állagú legyen a tészta és csomómentesre dolgozzuk.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntve megsütjük előmelegített sütőben 200 fokon kb 25-30 perc alatt.
A tojásfehérjékett a cukorral felverjük és a megsült, forrótésztára öntjük. Nyitott sütőben pár percig szárítjuk.
A felezett meggyszemeket rápakoljuk, úgy hogy majd a felszeletelt kockánk közepére essen.
Lereszeljük az étcsokoládét és a tepsi hosszában, széltében megszórjuk a reszelékkel,kocka formában. Úgy vágjuk fel, hogy minden kocka szélén körben reszelt csoki legyen és így minden kocka széle meg lesz szórva.
Teljes hűlés után vizezett késsel felvágjuk, hogy minden kocka közepén meggyszem legyen és széleit díszítse a reszelt csokoládé.