Mézes-meggyes, csokis süti recept

Hozzávalók egy 22*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg cukor
- 3 ek méz
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 8 ek disznózsír
- 30 dkg finomliszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 1 dl tej (annyi, hogy piskóta sűrűségű legyen)
Tetejére:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg cukor
- 7 dkg étcsokoládé (reszelve)
- 10 dkg meggybefőtt (felezett)
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral, mézzel, zsírral, kakaóval habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, a kakaós masszához szórjuk. Hideg tejet adunk hozzá, annyit, hogy piskóta állagú legyen a tészta és csomómentesre dolgozzuk.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntve megsütjük előmelegített sütőben 200 fokon kb 25-30 perc alatt.
A tojásfehérjékett a cukorral felverjük és a megsült, forrótésztára öntjük. Nyitott sütőben pár percig szárítjuk.
A felezett meggyszemeket rápakoljuk, úgy hogy majd a felszeletelt kockánk közepére essen.
Lereszeljük az étcsokoládét és a tepsi hosszában, széltében megszórjuk a reszelékkel,kocka formában. Úgy vágjuk fel, hogy minden kocka szélén körben reszelt csoki legyen és így minden kocka széle meg lesz szórva.
Teljes hűlés után vizezett késsel felvágjuk, hogy minden kocka közepén meggyszem legyen és széleit díszítse a reszelt csokoládé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »