Mézes Kókuszkocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 csomag sütőpor
- 6 ek méz
- 4 dl tej
Mázhoz:
- 40 dkg margarin
- 50 dkg cukor
- 10 dkg kakaópor
- 8 ek tej
Forgatáshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, kivajazott és lisztezett tepsibe (gáztepsi) simítjuk és 20 percig kis lángon sütjük. Fontos, hogy nézzünk rá sűrűn, mert könnyen megég. Ha kihűlt akkor még a tepsiben felvágjuk egyforma darabokra.

A mázhoz valókat kis lángon összemelegítjük, majd a tésztát belemártjuk, majd kókuszban megforgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

