Mézes finomságok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- egy csapott kávéskanál szódabikarbóna
- fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 10 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 125 ml méz (20-25 dkg kb)
Díszítés:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15-20 dkg porcukor
- 5-6 csepp ecet
Elkészítése:
A mézet és a margarint összemelegítjük, majd ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan összegyúrjuk. Lassan áll össze, de ne tegyünk hozzá semmit!
A mézes tésztát lefedjük és több órán keresztül hideg helyen pihentetjük. Mielőtt kinyújtjuk, a hidegről hamarabb behozzuk, hogy könnyebben tudjuk kis darabokban átgyúrni.
Akkor jó a tészta, ha könnyen nyújtható. Kb 3 mm vastagságúra próbáljátok meg kinyújtani. Kiszabjuk vagy kiszúrjuk a formákat. Javaslatom, hogy az egész tésztát készítsd elő sütéshez, mert olyan gyorsan sül, hogy közben nincs időd a formákat kiszúrni.
Jól kilisztezett tepsiben sütjük. Én sütőpapíron sütöm azt is jól be kell szórni liszttel, de ez azért jó, mert a tepsiről lehúzom papírral együtt azt, ami megsült a másik sütőpapírt pedig utána már rá is húzom, így gyorsabban haladok.
Ha felakasztható díszt szúrunk ki belőle az akasztáshoz a lyukat egy vastagabb szívószállal készíthetjük el még sütés előtt.
Forró sütőben (180 fokon) pár perc alatt megsül!
Sütés után díszítünk! (Ezt azért írtam ide, mert volt olyan, aki betette cukormázzal együtt.)
Díszítés: addig adagoljuk a porcukrot a fehérjéhez, amíg a keverő lapátot, ha kiemeljük, nem folyik le. Először 1 tojásfehérjével próbáld ki, mert az is felvesz majdnem 15-20 dkg porcukrot.
Kis zacskóba adagoljuk, a csücskét levágjuk, minél kisebbre, annál jobb.
Figyelem! Ha valami olyasmit készítesz, ami több darabból állítható össze akkor az alkatrészeket külön-külön díszítsd fel. Például a házikó: a tető kivételével az összes oldalát. Amikor megszáradt a díszítés akkor állítjuk össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »