Mézes finomságok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- egy csapott kávéskanál szódabikarbóna
- fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 10 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 125 ml méz (20-25 dkg kb)
Díszítés:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15-20 dkg porcukor
- 5-6 csepp ecet
Elkészítése:
A mézet és a margarint összemelegítjük, majd ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan összegyúrjuk. Lassan áll össze, de ne tegyünk hozzá semmit!
A mézes tésztát lefedjük és több órán keresztül hideg helyen pihentetjük. Mielőtt kinyújtjuk, a hidegről hamarabb behozzuk, hogy könnyebben tudjuk kis darabokban átgyúrni.
Akkor jó a tészta, ha könnyen nyújtható. Kb 3 mm vastagságúra próbáljátok meg kinyújtani. Kiszabjuk vagy kiszúrjuk a formákat. Javaslatom, hogy az egész tésztát készítsd elő sütéshez, mert olyan gyorsan sül, hogy közben nincs időd a formákat kiszúrni.
Jól kilisztezett tepsiben sütjük. Én sütőpapíron sütöm azt is jól be kell szórni liszttel, de ez azért jó, mert a tepsiről lehúzom papírral együtt azt, ami megsült a másik sütőpapírt pedig utána már rá is húzom, így gyorsabban haladok.
Ha felakasztható díszt szúrunk ki belőle az akasztáshoz a lyukat egy vastagabb szívószállal készíthetjük el még sütés előtt.
Forró sütőben (180 fokon) pár perc alatt megsül!
Sütés után díszítünk! (Ezt azért írtam ide, mert volt olyan, aki betette cukormázzal együtt.)
Díszítés: addig adagoljuk a porcukrot a fehérjéhez, amíg a keverő lapátot, ha kiemeljük, nem folyik le. Először 1 tojásfehérjével próbáld ki, mert az is felvesz majdnem 15-20 dkg porcukrot.
Kis zacskóba adagoljuk, a csücskét levágjuk, minél kisebbre, annál jobb.
Figyelem! Ha valami olyasmit készítesz, ami több darabból állítható össze akkor az alkatrészeket külön-külön díszítsd fel. Például a házikó: a tető kivételével az összes oldalát. Amikor megszáradt a díszítés akkor állítjuk össze.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »