Mézes – citromos puszedli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 csomag mézes fűszerkeverék
- 5 evőkanál meleg méz
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tejföl
- 1 egész citrom leve és reszelt héja
- csipet só
Máz:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 30 dkg porcukor
- csipet só
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból laza szerkezetű, könnyen formálható tésztát készítünk az alábbiak szerint:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a porcukrot, melyben a margarint elmorzsoljuk. A tojást egy csipet sóval és a tejföllel villa segítségével kikeverjük. A mézet felmelegítjük.
A margarinnal elmorzsolt liszthez hozzáadjuk a mézes fűszerkeveréket, a tejföllel kikevert tojást, a citrom levét és reszelt héját. Gyúródeszkán (ha szükséges liszt hozzáadásával) egynemű, könnyen formálható tésztát gyúrunk. Kisebb méretű golyókat formálunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk egymástól 2-3 cm távolságra.
160 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütemények eközben kissé ellapulnak, puszedli formává alakulnak. A tojások fehérjét csipet sóval és a porcukorral robotgép segítségével kemény (fényes) habbá verjük. A kihűlt süteményeket a mázban megforgatjuk, melyeket 3 -4 órára sütőpapírra vagy rácsra helyezünk száradni.
Tipp:
Tálalható azonnal, de ha puhábban szeretnénk fogyasztani, helyezzük egy mély tálba, és frissen tartó fóliával hagyjuk lefedve egy éjszakán át.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »