Mézes – citromos puszedli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 csomag mézes fűszerkeverék
- 5 evőkanál meleg méz
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tejföl
- 1 egész citrom leve és reszelt héja
- csipet só
Máz:
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 30 dkg porcukor
- csipet só
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból laza szerkezetű, könnyen formálható tésztát készítünk az alábbiak szerint:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a porcukrot, melyben a margarint elmorzsoljuk. A tojást egy csipet sóval és a tejföllel villa segítségével kikeverjük. A mézet felmelegítjük.
A margarinnal elmorzsolt liszthez hozzáadjuk a mézes fűszerkeveréket, a tejföllel kikevert tojást, a citrom levét és reszelt héját. Gyúródeszkán (ha szükséges liszt hozzáadásával) egynemű, könnyen formálható tésztát gyúrunk. Kisebb méretű golyókat formálunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk egymástól 2-3 cm távolságra.
160 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütemények eközben kissé ellapulnak, puszedli formává alakulnak. A tojások fehérjét csipet sóval és a porcukorral robotgép segítségével kemény (fényes) habbá verjük. A kihűlt süteményeket a mázban megforgatjuk, melyeket 3 -4 órára sütőpapírra vagy rácsra helyezünk száradni.
Tipp:
Tálalható azonnal, de ha puhábban szeretnénk fogyasztani, helyezzük egy mély tálba, és frissen tartó fóliával hagyjuk lefedve egy éjszakán át.