Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres recept

Méteres
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 52 dkg porcukor
    • 2 dl víz
    • 2 dl olaj
    • 1,5 cs. sütőpor
    • 52 dkg liszt
    • 2 púpozott ek kakaópor

    Krém:

    • 2 cs. főzős pudingpor (puncs, de a vanília is megteszi jobb híján)
    • 7,5 dl tej
    • 5 ek cukor
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 30 dkg étcsokoládé
    • 4 ek olaj

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a piskótát. A 8 tojás sárgáját a porcukorral fehéredésig verjük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül felvert tojások fehérjét óvatosan hozzáforgatjuk. Az így elkészült massza felét sütőpapírral bélelt őzgerinc vagy püspökkenyér formába öntjük. A másik feléhez óvatosan hozzáforgatunk 2 ek kakaóport, és ezt a tésztát a másik formába töltjük.180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tésztát, és kb. 40-45 perc alatt (tűpróba!) készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

    Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. 6,5 dl tejet elkezdünk forralni, majd a maradék tejjel a pudingport és az 5 ek cukrot csomómentesre keverjük, végül kevergetve hozzáadjuk a már meleg tejhez, és az egészet sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Közben a vajat a porcukrot kihabosítjuk, és a kihűlt pudinghoz keverjük. A piskótát ha kihűlt, egyforma szeletekre vágjuk, és minden szeletet megkenünk a krémmel úgy, hogy a kakaós és a fehér tészta váltakozva legyen. Így tapasztjuk össze őket addig, amíg minden (vagy valamelyik) hozzávaló el nem fogy.

    Vízgőz felett összeolvasztjuk a csokit és az olajat, majd rácsurgatjuk a “méteres” kalácsunkra. Hűtőben várja jobb sorát, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt ferdén szeleteljük, így érjük el a képen látható csíkos mintát. Csak ajánlani tudom, nagyon-nagyon fincsi!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá