Méteres recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 52 dkg porcukor
- 2 dl víz
- 2 dl olaj
- 1,5 cs. sütőpor
- 52 dkg liszt
- 2 púpozott ek kakaópor
Krém:
- 2 cs. főzős pudingpor (puncs, de a vanília is megteszi jobb híján)
- 7,5 dl tej
- 5 ek cukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 30 dkg étcsokoládé
- 4 ek olaj
Elkészítése:
Először elkészítjük a piskótát. A 8 tojás sárgáját a porcukorral fehéredésig verjük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül felvert tojások fehérjét óvatosan hozzáforgatjuk. Az így elkészült massza felét sütőpapírral bélelt őzgerinc vagy püspökkenyér formába öntjük. A másik feléhez óvatosan hozzáforgatunk 2 ek kakaóport, és ezt a tésztát a másik formába töltjük.180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tésztát, és kb. 40-45 perc alatt (tűpróba!) készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. 6,5 dl tejet elkezdünk forralni, majd a maradék tejjel a pudingport és az 5 ek cukrot csomómentesre keverjük, végül kevergetve hozzáadjuk a már meleg tejhez, és az egészet sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Közben a vajat a porcukrot kihabosítjuk, és a kihűlt pudinghoz keverjük. A piskótát ha kihűlt, egyforma szeletekre vágjuk, és minden szeletet megkenünk a krémmel úgy, hogy a kakaós és a fehér tészta váltakozva legyen. Így tapasztjuk össze őket addig, amíg minden (vagy valamelyik) hozzávaló el nem fogy.
Vízgőz felett összeolvasztjuk a csokit és az olajat, majd rácsurgatjuk a “méteres” kalácsunkra. Hűtőben várja jobb sorát, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt ferdén szeleteljük, így érjük el a képen látható csíkos mintát. Csak ajánlani tudom, nagyon-nagyon fincsi!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »