Mennyei almás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaniliás cukor
- 2 dl joghurt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 10 dkg cukor
- fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel.
Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tésztát kb fél órára hagyjuk a hűtőben pihenni, ezalatt az idő alatt elkészíthetjük a tölteléket.
A töltelék elkészítése:
Hámozzuk meg az almát és nagy lukú reszelőn reszeljük le. Vigyázzunk arra, hogy az alma csumáját ne hámozzuk bele.
Egy nagy lábasba tegyük az almát, adjunk hozzá ízlésünk szerint cukrot és fahéjat (több fahéjjal finomabb a süti:).
Kb 4-5 percig pároljuk az almát, kóstoljuk meg ha úgy érezzük ízesítsük tovább. Ha elkészült a töltelék, vegyük ki a tésztát a hűtőből és osszuk két részre.
Sütőpapíros, kb 32*40 cm-es tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát. Szurkáljuk meg egy villával a tésztánkat és öntsük rá a megpárolt almát.
Simítsuk el, majd tegyük rá a második kinyújtott tésztalapot is. A tészta tetejét szurkáljuk meg ismét villával néhány helyen, hogy a gőz el tudjon távozni sütés közben anélkül, hogy elrepesztené a tésztát.
Kb 40-50 percig süssük 180 fokon alul felül és amikor szép aranybarnára sült a teteje akkor elkészült a sütink. Miután kihűlt hintsük meg porcukorral és már tálalhatjuk is :)
A mennyei almás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »