Mennyei almás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaniliás cukor
- 2 dl joghurt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 10 dkg cukor
- fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel.
Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tésztát kb fél órára hagyjuk a hűtőben pihenni, ezalatt az idő alatt elkészíthetjük a tölteléket.
A töltelék elkészítése:
Hámozzuk meg az almát és nagy lukú reszelőn reszeljük le. Vigyázzunk arra, hogy az alma csumáját ne hámozzuk bele.
Egy nagy lábasba tegyük az almát, adjunk hozzá ízlésünk szerint cukrot és fahéjat (több fahéjjal finomabb a süti:).
Kb 4-5 percig pároljuk az almát, kóstoljuk meg ha úgy érezzük ízesítsük tovább. Ha elkészült a töltelék, vegyük ki a tésztát a hűtőből és osszuk két részre.
Sütőpapíros, kb 32*40 cm-es tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát. Szurkáljuk meg egy villával a tésztánkat és öntsük rá a megpárolt almát.
Simítsuk el, majd tegyük rá a második kinyújtott tésztalapot is. A tészta tetejét szurkáljuk meg ismét villával néhány helyen, hogy a gőz el tudjon távozni sütés közben anélkül, hogy elrepesztené a tésztát.
Kb 40-50 percig süssük 180 fokon alul felül és amikor szép aranybarnára sült a teteje akkor elkészült a sütink. Miután kihűlt hintsük meg porcukorral és már tálalhatjuk is :)
A mennyei almás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »