Meggyes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 2dl olaj
- 2 pohár tej
- 3 és fél pohár liszt
- 1 kis kanál szódabikarbóna
- kimagozott fagyasztott megy
Elkészítése:
3 tojássárgáját kikeverjük a 20 dkg porcukorral, majd hozzáadunk 2dl (1 pohár) olajat, 2 pohár tejet, kb. 3 és fél pohár lisztet, 1 kis kanál szódabikarbónát és a 3 tojásfehérjét, miután felvertük habnak. A masszát alaposan összekeverjük, majd a tepsibe öntjük.
A kiolvasztott meggyet alaposan lecsöpögtetjük, majd összekavarjuk egy kicsi liszttel (hogy ne süllyedjenek el a tésztában) és a tésztába szabálytalan sorrendbe belerakjuk.
Addig sütjük, míg a pite szép aranysárga nem lesz. A végén leszórhatjuk porcukorral.
Tipp:
A családban annyira menő, hogy néha egy tepsivel is kevés. Kifejezetten ajánlott kirándulásokra, mivel nem krémes, és több napig puha marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »