Meggyes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 2dl olaj
- 2 pohár tej
- 3 és fél pohár liszt
- 1 kis kanál szódabikarbóna
- kimagozott fagyasztott megy
Elkészítése:
3 tojássárgáját kikeverjük a 20 dkg porcukorral, majd hozzáadunk 2dl (1 pohár) olajat, 2 pohár tejet, kb. 3 és fél pohár lisztet, 1 kis kanál szódabikarbónát és a 3 tojásfehérjét, miután felvertük habnak. A masszát alaposan összekeverjük, majd a tepsibe öntjük.
A kiolvasztott meggyet alaposan lecsöpögtetjük, majd összekavarjuk egy kicsi liszttel (hogy ne süllyedjenek el a tésztában) és a tésztába szabálytalan sorrendbe belerakjuk.
Addig sütjük, míg a pite szép aranysárga nem lesz. A végén leszórhatjuk porcukorral.
Tipp:
A családban annyira menő, hogy néha egy tepsivel is kevés. Kifejezetten ajánlott kirándulásokra, mivel nem krémes, és több napig puha marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »