Meggyes pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg porcukor
- 2dl olaj
- 2 pohár tej
- 3 és fél pohár liszt
- 1 kis kanál szódabikarbóna
- kimagozott fagyasztott megy
Elkészítése:
3 tojássárgáját kikeverjük a 20 dkg porcukorral, majd hozzáadunk 2dl (1 pohár) olajat, 2 pohár tejet, kb. 3 és fél pohár lisztet, 1 kis kanál szódabikarbónát és a 3 tojásfehérjét, miután felvertük habnak. A masszát alaposan összekeverjük, majd a tepsibe öntjük.
A kiolvasztott meggyet alaposan lecsöpögtetjük, majd összekavarjuk egy kicsi liszttel (hogy ne süllyedjenek el a tésztában) és a tésztába szabálytalan sorrendbe belerakjuk.
Addig sütjük, míg a pite szép aranysárga nem lesz. A végén leszórhatjuk porcukorral.
Tipp:
A családban annyira menő, hogy néha egy tepsivel is kevés. Kifejezetten ajánlott kirándulásokra, mivel nem krémes, és több napig puha marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

