Meggyes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
24*36 cm-es tepsihez:
- 30 dkg vaj
- 3 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt citromhéj
- 15 dkg kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 70 dkg meggy
Elkészítése:
Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük egy szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen mielőtt a tésztára szórjuk.
A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra. A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk. Ezután fakanállal apránként óvatosan keverjük a tojás sárgás-vajas masszához a keményre felvert habot. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a habos masszához, és szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a fele mennyiségű tésztát. Ezután szórjuk meg a meggynek a felével, majd öntsük rá a maradék tésztát. A tetejét egyenletesen simítsuk el, majd szórjuk meg a maradék meggyel.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon kb 35-40 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem), és amikor a teteje már szépen megbarnult, egy sütőpapírral letakartam nehogy túlbarnuljon.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel szeleteljük fel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »